Nuolukivi motonet

Nuolukivet | Motonet Oy

Nuolukivien sijoittaminen maastoon voi vähentää vahinkoja ja onnettomuuksia, jos hirvieläimiä saadaan ohjattua pois pelloilta ja taimikoilta sekä teitten …

Motonetista riistanhoitoon ja metsästykseen sopivat riistan nuolukivet. Tutustu valikoimaan.

Atom Outdoors nuolukivi 10 kg | Motonet Oy

Nuolukivi tarjoaa eläimille niiden tarvitseman hivenainetarpeet, sekä vähentää hirvieläinten tarvetta mennä nuolemaan suolaa maantienvarsilta ehkäisten täten …

Luonnonsuolasta valmistettu nuolukivi riistalle sekä kotieläimille. Nuolukivi tarjoaa eläimille niiden tarvitseman hivenainetarpeet, sekä vähentää…

Nuolukivet | Motonet Oy

Nuolukivet | Motonet Oy

Tuoteryhmä: Nuolukivet. … Atom Outdoors nuolukivi 10 kg 6,99 €. Motonet käyttää verkkosivuillaan evästeitä jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen.

Tuoteryhmä: Nuolukivet

Nuolukivet | Motonet Oy

Motonet-tavaratalojen tuotevalikoima uudistuu jatkuvasti. Sen myötä järjestelemme koko ajan hyllytilaa uutuustuotteille, ja samalla sinä pääset asiakkaana …

Motonetista riistanhoitoon ja metsästykseen sopivat riistan nuolukivet. Tutustu valikoimaan.

Metsästystarvikkeet | Motonet Oy

Atom Outdoors nuolukivi 10 kg 6,99 €. Wildgame 6V ruokinta-automaatti analogisella ajastimella 69,90 €. Varis full body houkutuskuva

Tuoteryhmä: Metsästystarvikkeet

Nuolukivi Solsel 10 kg Suosittu nuolukivi hirville – Savenmaa

Nuolukivessä oleva suola on elintärkeää eläimille ja nuolukivellä voidaan ohjata esim. hirviä pois teiltä ja taimikoilta. Riista kameraseurannalla nuolukiven …

Houkuttimet | Karkkainen.com verkkokauppa

Peuroille ja hirville käytetään myös nuolukiviä, jotka sisältävät niiden tarvitsemaa suolaa, vitamiineja ja hivenaineita. Houkuttimet sopivat myös …

Houkuttimet haastavat metsästäjää

Houkuttelupyynti on jännittävää ja kiinnostavaa. Se tuo sopivasti haastetta metsästykseen, kun täytyy opetella tuntemaan eläinten käyttäytymistä ja yrittää houkutella ne tiettyyn paikkaan. Apuna tässä pyyntilajissa toimivat erilaiset houkuttimet.

Oikeastaan houkuttelupyynti on hyvin vanha asia. Kautta aikojen ihmiset ovat houkutelleet saaliseläimiä matkimalla niiden ääniä. Nykyisin käytetään äänten lisäksi erilaisia hajusteita, houkutuskuvia ja ruokintaa. Houkuttelua voi tehdä myös muun metsästyksen yhteydessä, esimerkiksi hirvijahdissa.

Jos metsällä haluaa kokeilla houkuttelupyyntiä, täytyy aluksi opetella uusia asioita. Etukäteen pitää tutkia alueita, joissa saalistettavat eläimet liikkuvat. Metsällä ollaan hiljaa, tarkkaillaan ja kuunnellaan. Pikkuhiljaa eläimet uskaltautuvat tutkimaan mahdollista kutsuääntä tai houkuttelevaa hajua.

Houkuttelupyynti vaatii kärsivällisyyttä ja sitkeyttä. Lisäksi metsästäjän tulee olla hyvin naamioitunut, jotta ei omalla olemuksellaan säikäytä eläintä tiehensä. Tämä onkin yksi ero esimerkiksi perinteiseen hirvenmetsästykseen, jossa on turvallisuuden vuoksi tärkeää, että metsästäjä tulee nähdyksi.

Houkuttelupyynnin tavallisimmat välineet
Pillit ovat yleisiä houkuttimia. Niillä voi muodostaa juuri tietyn saaliseläimen houkutteluun sopivan äänen. Pillivaihtoehtoja on siis olemassa erilaisia, kuten kaurispilli, kyyhkypilli, sorsapilli tai teeripilli. Myös ketun ja supikoiran houkutteluun on olemassa omat houkutuspillit.

Pillitys on tehokas pyyntitapa houkuttelussa. Sen apuna toimivat hyvin myös erilaiset houkutuskuvat, joita voi käyttää syöttinä. Tavallisesti houkutuskuva esittää saaliin ruokaa, mutta esimerkiksi lintumetsällä voidaan käyttää linnun näköisiä syöttejä. Tällä tavoitellaan sitä, että lintu lähestyy lajitoveriaan sosiaalisessa mielessä tai lisääntymistarkoituksessa.

Hajusteet kuuluvat myös houkuttelupyynnin välineisiin. Ne ovat hyvin suosittuja USA:ssa, josta ne ovat tulleet myös Eurooppaan ja Suomeen. Esimerkiksi urospeuran virtsan tuoksu on hyvin käytetty, sillä se houkuttelee syksyn kiima-aikana kilpailevia uroksia metsästäjän luo.

Ruokinta on vanha tapa houkutella eläimiä esiin. Erityisesti talvella, jolloin ravintoa on muuten heikosti saatavilla, ruoka vetää eläimiä puoleensa. Peuroille ja hirville käytetään myös nuolukiviä, jotka sisältävät niiden tarvitsemaa suolaa, vitamiineja ja hivenaineita.

Houkuttimet sopivat myös luontokuvaajalle
Houkuttelupyynnin viehätykseen kuuluu se, että eläintä voi tarkkailla rauhassa ja pohtia, sopiiko eläin ammuttavaksi vai ei. Tämä säästää eläimiä myös turhilta kuolemilta.

Houkuttimia eivät käytä ainoastaan metsästäjät. Ne sopivat luontokuvaajienkin käyttöön. Useat kuvaajat käyttävätkin haaskoja ja muita houkuttimia saadakseen kuvauskohteen lähelle.

Houkuttimien käyttö metsällä on yleistynyt, koska eläinten tarkkailuun liittyy oma viehätyksensä. Suomessa on myös olemassa erilaisia yhteisöjä, jotka jakavat tietoa tästä pyyntitavasta. Esimerkiksi Houkuttelupyynti.fi-sivustolta saa hyvin vinkkejä ja apua pyyntiin.

Erilaiset houkuttimet voi tilata nettikaupasta. Kärkkäisen verkkokaupassa on valikoima pilleistä ja torvista aina ravintoon ja syötteihin. Jos siis houkuttelupyynti viehättää, kannattaa tarkistaa verkkokaupan valikoima.

Mad Moose Premium -nuolukivi hunaja – Retkitukku

Osta Mad Moose Premium -nuolukivi hunaja retkitukku.fi

Mad Moose Premiumin hunajan makuinen nuolukivi, joka maistuu erityisesti kauriille, peuroille ja hirville. Tilaa nyt meiltä: Retkitukku.fi!

Mad Moose Premiumin hunajan makuinen nuolukivi, joka maistuu erityisesti kauriille, peuroille ja hirville. Tilaa nyt meiltä: Retkitukku.fi!

Eläintarvikkeet – Puuilo

Horslyx original nuolukivi 650g. 10,90 €. Lisää ostoskoriin. Lisää toivelistaan Lisää vertailuun. 101486613fe93fe9f21579cd5a19851a …

Keywords: nuolukivi motonet